//Cactus On The Moon!
Follow Dashboard
Jalan mati.
Saturday, November 23, 2013 | 0Superstar (s)!

Mungkin ini ujian orang nak kahwin. Tapi, ujian yang datang ni betul-betul buat aku keliru. Buat aku rasa macam nak giveup pun ada sometimes. Kan bagus kalau dari awal tak timbul pun soal kahwin awal ni. So at least, aku tak berharap dan tertunggu-tunggu. Apa makna semua yang jadi ni? Is it a good sign or is it the bad one? Aku perlukan petunjuk ALLAH supaya aku tak salah buat keputusan.

At first, tentang family dia yang bermasalah. Mula-mula kata okay, then out of sudden they said it need to be postponed. 

Then, when things dah cool down, my trust on him gone! Really! Bukan tak percaya tentang perempuan, but about his life. Betul ke itu dan betul ke ini? Aku mula fikir yang bukan-bukan tentang dia. And for every conversation we have will end up with tears. Adakah ini satu tanda yang baik atau buruk? 

Kalau nak kata tanda yang baik, dari sudut mana? Kalau bersembang, at the end jadi gaduh. Dulu, aku dengan dia susah sangat nak gaduh. Tapi sekarang, everything is like a point for us to start fighting! 

Kalau nak kata tanda yang tak baik, kenapa bila dia tak call/text, masih ada rasa rindu? Kenapa tiap kali aku fikir untuk giveup, i cried badly and really can't think what will be happen next. He once said to me that he giveup too. And bila aku tengok dia seolah-olah nak melepaskan aku, i can't even relax! And i start to think that we must try, try and try! So, kalau ini tanda yang tak baik, kenapa hati aku tak rela? This is the time! So, just made me forget him and live my life like nothing happen. But why i can't?

Aku dah doa. Aku dah istikharah. Tapi mungkin belum cukup. Aku betul-betul pening fikir tentang semua ni. Sedih. Kecewa. 

If he is not the one who are meant for me, just let him go. But if he is the one, please let us happy and please ease everything for us. Dear ALLAH, i ask for you guidance in every step that i take. I just hate this doubt feeling whether to stay or leave. Please show me the right way.

Aku akan ikut arus hubungan ni. Hanya ikut. And aku harap satu hari, aku akan jumpa 2 jalan. Jalan mati, dan satu jalan untuk dilalui. Pada saat itu, aku tak perlu ragu-ragu untuk memilih jalan. Aku akan terus lalu di jalan yang boleh dilalui kerana itu sahaja jalan yang ada untuk aku meneruskan perjalanan. Walau apa pun yang hadir bersamaku di jalan itu, aku harap aku redha. 

Kerana itu sahaja jalan yang ada.

Aku harap aku kuat untuk berjalan, sekurang-kurangnya sampai jumpa jalan mati dan jalan yang boleh aku lalui. 


Older Post | Newer Post
Dia Biasa


Whoever that enter here, you are very welcomed! Whoever that will leave this page, goodbye. Whoever that like my writing, you are awesome! Whoever that hate mine, thankyou and please DONT come again. Whoever are you, thanks for visiting mine and leave your steps for me to view (:
Aiffa Amir


Diary About Stuff Site


Let's Talk!


The Credits!

Basecode by : Nadya and Qistina
Re.Design : Miss_Hana
Own this blog : Aiffa Amir

Best View at GOOGLE CHROME!