//Cactus On The Moon!
Follow Dashboard
Adakah ini semua klu?
Saturday, November 23, 2013 | 0Superstar (s)!

Istikharah yang aku buat dulu, macam seolah-olah membawa aku ke satu jalan. Bukan jalan mati, tapi jalan baru. 

I admit, after that istikharah that i made, aku dengan dia selalu bergaduh. Its not gaduh sangat actually. But, dingin. One day, my mom called. She asked something to me qbout him. And it makes me become want to ask more!

Disenabkan soalan-soalan aku yang belambak-lambak pada dia la, the fight begin. Each and every day. But still, no solution. Terus berjalan di jalan yang sama.

Sampai la hari ni, when i ask him to tell me and answer me all of the questions, he did!

But, it is really frustating to hear all the answers. And i think aku dah mula jumpa jawapan untuk istikharah aku. Leave him. I dont need him. 

Then, i ask myself, should i give him another chance if he promise that he will never do the same mistakes again? And tak beberapa lama lepastu, i answer muself, NO! This is the time i will end everything!

Tapi, tak sampai 5 minit pun, aku tanya dia. Janji tak buat lagi atau lepaskan aku? He keep quiet for a long time. Then, suddenly he said, "you are free now". WHAT?!

Fine then, i just thank him for the answer. Then, i hung up. But, why there is no feeling at all? Everything is normal. No fast heart beat, no more tears. But of course i am sad! 

I perform maghrib solah, and come down for dinner. Im okay, can have a laugh chitchat with housemates as usual.

Then, i came back home. Log in to my FB. 

In a relationship....

Where his name? Its not there! Aku pun terus search for his name, none! DEACTIVE!

So, i really think, its over. I open the photo album to delete all that photos with him. But suddenly, my fingers dont move! I keep staring to the photos. How i miss him when we re laughing together, eat together, the way he tease me. Hmm. 

Aku terus call dia.

Confession from both sides. 

Semoga chance ini diguna sebaiknya. Dan mungkin segala pergaduhan antara aku dan dia adalan klu untuk aku tahu silap dia and untuk perbetulkan keadaan yang salah. 

Hopefully. 

Jalan mati.

Mungkin ini ujian orang nak kahwin. Tapi, ujian yang datang ni betul-betul buat aku keliru. Buat aku rasa macam nak giveup pun ada sometimes. Kan bagus kalau dari awal tak timbul pun soal kahwin awal ni. So at least, aku tak berharap dan tertunggu-tunggu. Apa makna semua yang jadi ni? Is it a good sign or is it the bad one? Aku perlukan petunjuk ALLAH supaya aku tak salah buat keputusan.

At first, tentang family dia yang bermasalah. Mula-mula kata okay, then out of sudden they said it need to be postponed. 

Then, when things dah cool down, my trust on him gone! Really! Bukan tak percaya tentang perempuan, but about his life. Betul ke itu dan betul ke ini? Aku mula fikir yang bukan-bukan tentang dia. And for every conversation we have will end up with tears. Adakah ini satu tanda yang baik atau buruk? 

Kalau nak kata tanda yang baik, dari sudut mana? Kalau bersembang, at the end jadi gaduh. Dulu, aku dengan dia susah sangat nak gaduh. Tapi sekarang, everything is like a point for us to start fighting! 

Kalau nak kata tanda yang tak baik, kenapa bila dia tak call/text, masih ada rasa rindu? Kenapa tiap kali aku fikir untuk giveup, i cried badly and really can't think what will be happen next. He once said to me that he giveup too. And bila aku tengok dia seolah-olah nak melepaskan aku, i can't even relax! And i start to think that we must try, try and try! So, kalau ini tanda yang tak baik, kenapa hati aku tak rela? This is the time! So, just made me forget him and live my life like nothing happen. But why i can't?

Aku dah doa. Aku dah istikharah. Tapi mungkin belum cukup. Aku betul-betul pening fikir tentang semua ni. Sedih. Kecewa. 

If he is not the one who are meant for me, just let him go. But if he is the one, please let us happy and please ease everything for us. Dear ALLAH, i ask for you guidance in every step that i take. I just hate this doubt feeling whether to stay or leave. Please show me the right way.

Aku akan ikut arus hubungan ni. Hanya ikut. And aku harap satu hari, aku akan jumpa 2 jalan. Jalan mati, dan satu jalan untuk dilalui. Pada saat itu, aku tak perlu ragu-ragu untuk memilih jalan. Aku akan terus lalu di jalan yang boleh dilalui kerana itu sahaja jalan yang ada untuk aku meneruskan perjalanan. Walau apa pun yang hadir bersamaku di jalan itu, aku harap aku redha. 

Kerana itu sahaja jalan yang ada.

Aku harap aku kuat untuk berjalan, sekurang-kurangnya sampai jumpa jalan mati dan jalan yang boleh aku lalui. 

Pengalaman.
Tuesday, November 12, 2013 | 0Superstar (s)!

Saya sering 'berkawan' dengan lelaki yang pada asalnya tak punya apa-apa. Meaning at that time, he also have no plan about what is going on later in future. Tapi, saya tetap 'berkawan' dengan mereka.

Selalunya, saya seolah-olah menjadi orang tengah untuk guide mereka ke arah satu jalan untuk mengenal masa depan. Saya memang tak bagus mana. Tapi saya sendiri tak tahu, bila saya 'berkawan', mereka seperti sedang berjalan dengan baik untuk future mereka. Alhamdulillah.

Dan selalunya jugak, bila mereka telah berada pada suatu jalan yang baik untuk future mereka, perasaan saya hilang. Dan saya pergi.

Walau apa pun, saya tumpang gembira dan seronok bila tengok 'kawan-kawan' saya ada sesuatu hari ini. Menjadi seseorang hari ni. Punya jalan hidup yang baik hari ini. Alhamdulillah.

Mungkin saya hadir dalam hidup mereka hanya untuk bantu mereka memilih jalan. Apabila mereka sampai di jalan mereka, tugas saya telah tamat, lalu saya pergi.

Mungkin saya dihantar hanya menunjuk jalan tapi bukan untuk bersama mengharung jalan.


Older Post
Dia Biasa


Whoever that enter here, you are very welcomed! Whoever that will leave this page, goodbye. Whoever that like my writing, you are awesome! Whoever that hate mine, thankyou and please DONT come again. Whoever are you, thanks for visiting mine and leave your steps for me to view (:
Aiffa Amir


Diary About Stuff Site


Let's Talk!


The Credits!

Basecode by : Nadya and Qistina
Re.Design : Miss_Hana
Own this blog : Aiffa Amir

Best View at GOOGLE CHROME!